27.05.2016 :
ÇSGB Duyurusu: 40 Meslek İçin 26 Mayıs, 2016 Tarihinde Sona Erecek Belgesiz Çalışma Süresinin 31 Aralık 2016 Tarihine Kadar Uzatılması İçin Kanun Değişikliği Hazırlanarak Başbakanlığa Gönderilmiştir. (BU DUYURU BAKANLIĞIN WEB SİTESİNDEN KALDIRILMIŞTIR)

Üniversitemiz Hastanesinde Yangın ve Kurtarma Tatbikatı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Üniversitemiz İş sağlığı ve Güvenliği Birimi, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Servisinde gerçekleşen tatbikat öncesi Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından alevli ve korlu yangınlar, sıvı yangınlar ve gazlı yangınlar hakkında eğitim verildi. Eğitimden sonra başlayan yangın tatbikatında Acil Servis binasının karşısında yangın başlatıldı. Yangın sireninin duyulmasıyla birlikte organize olan hastanemiz koruma ve güvenlik görevlileri önce itfaiyeye sonra Hastanemiz Başhekimliğine yangın ihbarında bulundu. Güvenlik görevlileri olay yerinin emniyetini sağlarken, teknik birim personelleri de gerekli görülen yerlerde elektriği kesti. Hızlıca olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Tatbikat senaryosu gereği hastanede yoğun dumandan etkilenen hastane çalışanlarının ve hastaların olduğu haberi Yangın Söndürme Ekip Şefi tarafından Hastane Başhekimliğine telsizle bildirildi. Hastane Başhekiminin acil tahliye emriyle kurtarma ekibi içeri girerek hastaların ve hastane personelinin kontrollerini yaptı. Üçüncü kattaki insan maketi, kurtarma ekipleri tarafından itfaiye yangın merdiveni yardımıyla uygun noktadan tahliye edildi. Tehlikeli bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilen hastalar ve hastane personeli en yakın hastanelere nakledildi. Hastane teknik birim personelleri ve itfaiye ekiplerinin son kontrolleri yapmasıyla tatbikat başarıyla tamamlandı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM) ve bağlı Bölge Laboratuvar Müdürlükleri iş hijyeni ölçüm, test ve analiz hizmetlerinden 20.08.2015 tarihinden itibaren çekilecek olup bu tarihten sonra herhangi bir ölçüm, test ve analiz talebi kabul edilmeyecektir. 20.08.2015 tarihinden itibaren iş hijyeni alanındaki ölçüm, test ve analizler İSGÜM’den yetki alan laboratuvarlar tarafından gerçekleştirilecektir.